Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Back to top
19:00

ENDYMION/: Chapter 3: Moonset Soon, Post Blood Moon, Orionids Meteor Shower

Πλατεία Δικαιοσύνης + Online

Η Βαλίνια Σβορώνου παρουσιάζει το ENDYMION/: Chapter 3: Moonset Soon, Post Blood Moon, Orionids Meteor Shower. Αυτή η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για την παρατήρηση άστρων αποκαλύπτει μια ιστορία στο πλευρό του 2020-2021, αντλώντας έμπνευση από ποικίλους μύθους που περιβάλλουν τους ζωδιακούς αστερισμούς, όπως και της χρήσης τους ως μέσα πλοήγησης στο πέρασμα των αιώνων. Η ιστορία που μπορείς να παρακολουθήσεις στην εφαρμογή εκκινεί από τον μύθο του Ενδυμίωνος, μέσω του οποίο διερευνώνται ρομαντικές ιδέες γύρω από ιστορικές ανταλλαγές Ανατολής και Δύσης σε σχέση με τον σύγχρονο κόσμο. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της αστρονομίας, η καλλιτέχνις δημιουργεί έναν κόμβο όπου οι μυθολογίες διαχρονικά και διατοπικά συμπίπτουν με την επιστημονική παρατήρηση. Η Σβορώνου δημιουργεί ένα είδος διαισθητικής πλοήγησης-ανάγνωσης, όπου οι ζωδιακοί μύθοι εκλαμβάνονται ως σχέδια διαφυγής, περισπασμοί, παρακάμψεις και περιπλανήσεις.

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 19:00, η Βαλίνια Σβορώνου θα βρίσκεται στην Πλατεία Δικαιοσύνης όπου θα πραγματοποιήσει μία σύντομη παρουσίαση του Endymion και θα σε περιμένει να ανακαλύψετε μαζί τη θεά Σελήνη και τους αστερισμούς.

Κατεβάστε το Endymion:
App Store 
Google Play

19:00

ENDYMION/: Chapter 3: Moonset Soon, Post Blood Moon, Orionids Meteor Shower

Online

Η Βαλίνια Σβορώνου παρουσιάζει το ENDYMION/: Chapter 3: Moonset Soon, Post Blood Moon, Orionids Meteor Shower. Αυτή η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για την παρατήρηση άστρων αποκαλύπτει μια ιστορία στο πλευρό του 2020-2021, αντλώντας έμπνευση από ποικίλους μύθους που περιβάλλουν τους ζωδιακούς αστερισμούς, όπως και της χρήσης τους ως μέσα πλοήγησης στο πέρασμα των αιώνων. Η ιστορία που μπορείς να παρακολουθήσεις στην εφαρμογή εκκινεί από τον μύθο του Ενδυμίωνος, μέσω του οποίο διερευνώνται ρομαντικές ιδέες γύρω από ιστορικές ανταλλαγές Ανατολής και Δύσης σε σχέση με τον σύγχρονο κόσμο. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της αστρονομίας, η καλλιτέχνις δημιουργεί έναν κόμβο όπου οι μυθολογίες διαχρονικά και διατοπικά συμπίπτουν με την επιστημονική παρατήρηση. Η Σβορώνου δημιουργεί ένα είδος διαισθητικής πλοήγησης-ανάγνωσης, όπου οι ζωδιακοί μύθοι εκλαμβάνονται ως σχέδια διαφυγής, περισπασμοί, παρακάμψεις και περιπλανήσεις.

Κατεβάστε το Endymion:
App Store 
Google Play